Hollanda
Hollanda Seyahat İzni Randevu İşlemleri
Hollanda’da kısa (Schengen) veya uzun (ulusal) süreli kalmak istiyor veya Hollanda yetkili kurum işlemleri; Aile Birleşimi Hollanda Evlenme Oturum Kartı Hollanda Pasaportu Hollanda Kimliği Soyadı Beyanı Adres Bildirimi Belge Tasdik Düzenleme Hukuk ve diğer işlemleriniz için kurumumuz ile iletişime geçerek gerekli evrakların hazırlanması, Felemenkçe dilinde olan formların doldurulması ve dilekçelerin yazma işlemlerinizi eksiksiz bir şekilde yapmanızı sağlayacaktır.
Ayrıca 90 (doksan) gün ve daha kısa süreli Hollanda seyahatleri; ticari, turistik, aile ve arkadaş ziyareti, kültürel, sportif etkinliklere veya kongrelere katılma, iş arama, 90 günden az Erasmus programları için Hollanda yetkili kurumunun aldığı karar ile Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Trabzon illerinde bulunan yetkilendirilmiş başvuru merkezlerinden yapabilirsiniz. Başvurunuzdan önce sizlerle paylaşacağımız gerekli evraklar listesini hazırlamanız gerekmektedir. Randevu saatinde hazırladığınız belgeler ile birlikte belirtilen adreste hazır bulunmalısınız. Başvurunuz tamamlandıktan sonra en kısa sürede işlemleriniz sonuçlanacaktır.
İşlemler Sırasında Dikkat Etmeniz Gerekenler
Başvuru için parmak izi merkezinde eksik evrak ile işlem yapılamamaktadır. Kurumumuzun sizlerle paylaştığı evrak listesi ve başvuru formu doldurulmuş bir şekilde eksiksiz olarak başvuru merkezine gidilmelidir. Yetkilendirilmiş kurum başvuruları Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Trabzon’da yapılmaktadır. Ankara, İzmir ve İstanbul ofisleri merkez olarak çalışmakta olup diğer başvuru merkezleri bu illere bağlıdır; bu nedenle merkez ofisler üzerinden yapılan işlemler daha hızlı sonuçlanmaktadır.
Hollanda seyahati veya Hollanda’yı kapsayan bir seyahat amacıyla Hollanda için izin almayı düşünüyorsanız, bu makalemizi okuyarak detaylı olarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Yapacağınız seyahatin süresine, sahip olduğunuz pasaportun türüne ve seyahatin amacına göre, Hollanda için izin alıp almamanız gerektiğini yetkilendirilmiş merkezin sayfasından öğrenebilirsiniz. İzin almanız gerekiyorsa nasıl bir başvuru yöntemi izleyeceğiniz değişiklik gösterebilir.
Hollanda İzin Başvurusu İçin:
90 güne kadar olan izin başvurularınızda, Hollanda izin belgesi alabilmeniz için öncelikle yetkili mercinin yalnızca evrakların toplanması için yetkilendirdiği kurumdan randevu alınması ve talep edilen evrakların eksiksiz olarak hazırlanması gerekmektedir. Hollanda yetkili kurumunun yetki verdiği başvuru merkeznin randevu sistemine eksiksiz olarak giriş yapılması sağlanacaktır. Böylelikle Schengen izin başvurunuz için parmak izi uygulamasına sorunsuz bir şekilde katılabilirsiniz. Sorunsuz bir izin başvurusu için +90 542 188 58 57 numaralı ücretsiz hattımızdan bize ulaşmanız ya da BAŞVURU FORMUNU doldurmanız yeterlidir.
Seyahat Planına Göre İzin Başvuru Süreci:
Seyahat tarihinizden 90 gün önce izin başvurusunda bulunma hakkına sahipsiniz. Özellikle turizm sezonlarında yaşanan yoğunluğu da göz önünde bulundurarak, en az 45 gün önce izin başvuru işlemlerinizi başlatmanızı öneririz.
Hollanda İzin Başvurusu İşlem Süreci:
90 güne kadar olan turistik ve ziyaret izinleri başvurularınız genellikle ortalama 5 ile 15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süre zarfında yetkili merciler ek belgeler ve mülakat yolu ile görüşme talep edebilir.
Parmak İzi Uygulaması
Eylül 2014 tarihinden sonra Schengen izin başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlarımız için başlatılmış olup, bir kez parmak izi verildikten sonra 5 yıl geçerliliği bulunmaktadır. Emniyet müdürlüğünde pasaport alırken vermiş olduğunuz parmak izi, izin başvurusu sırasında geçerli olmamaktadır. Bu sebeple 2014 tarihinden önce yurtdışına çıkmış ya da 2014 tarihinden günümüze kadar yurtdışına çıkış yapmamış olan izin başvuru sahiplerinin bizzat konsolosluk merkezlerinde parmak izi vermeleri zorunludur. 12 yaşından küçük başvuru sahipleri bu uygulamadan muaftır.
Hangi Tip İzin?
Schengen bölgesi ülkeler arasında yer alan Hollanda, diğer üye ülkeler gibi iki tür izin ile ülkeye giriş imkanı sunmaktadır.
- Kısa Süreli İzin (C): 20 güne kadar olan turistik ve 90 güne kadar olan aile-akraba-arkadaş ziyaretleri, aynı süre zarfında gerçekleştireceğiniz kurs, staj, eğitim amaçlı başvurular, iş ziyaretleri, fuar ve konferans etkinlikleri gibi amaçlarla Hollanda’ya giriş yapmak istediğinizde standart kısa süreli izin başvurusunda bulunabilirsiniz.
- Ulusal İzin (D): 90 günden daha fazla süre ile Hollanda’da bulunmanız gerekiyorsa ulusal izin statüsünde başvuru yapmalısınız. Uzun süreli eğitim, iş, aile birleşimi gibi konular söz konusu olduğunda ulusal izin ile Hollanda’ya giriş yapmanız ve işlemlerinizi yetkilendirilmiş merkez dışında, yetkili merci ile yürütmeniz gerekmektedir.
Genel Bilgiler
Başkenti Amsterdam olan Hollanda, yaklaşık 17 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Yüksek yaşam standardı ve gelişmiş altyapısıyla bilinen Hollanda, turistik açıdan sunduğu farklı şehirler ve doğal güzelliklerle de öne çıkmaktadır. Resmi dil Felemenkçe olup para birimi Euro’dur. Türkiye’ye uçak ile uzaklığı yaklaşık 3 saattir. Yerel saati Türkiye saatine göre 1 saat daha geridir. Hollanda, izin isteyen ülkeler arasındadır, gitmeden önce izin başvurunuzu yapmış ve Hollanda’ya izin almış olmanız gerekmektedir.
Lokasyon / Konum
Avrupa’nın batısında bulunan Hollanda Krallığı, kuzeyde Kuzey Denizi, batıda Belçika, güneyde Almanya ve doğuda Almanya ile komşudur.
En Çok Ziyaret Alan Şehirleri
Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven…
İklim / Hava Durumu
Hollanda’nın iklimi, genel olarak ılıman deniz iklimi etkisindedir. Yazlar serin, kışlar ise soğuk ve yağışlı geçer. Mevsimler arasında ani sıcaklık değişiklikleri pek yaşanmaz. Hangi mevsimde gideceğinize göre uygun giyim/kıyafetler getirmeniz önerilir.
Ne Zaman Gidilir
Genel olarak serin ve yağışlı olan Hollanda’da gezmek için en ideal aylar bahar ve yaz aylarıdır.
Ülke Mutfağı / Ne Yenir Ne İçilir
Hollanda mutfağı, özellikle süt ürünleri ve deniz ürünleri ile ünlüdür. Peynir çeşitleri, patates, sebze yemekleri ve deniz ürünleri Hollanda mutfağının başlıca ögeleridir. Ayrıca, kahvaltı kültürü oldukça yaygındır ve çeşitli ekmekler, peynirler ve reçeller içerir.